regler-generationsskifte
Nya Regler för Generationsskiften
mars 9, 2020

Investering till familjeföretag


Chiffonjén – Entreprenörens bästa vän

Oavsett om ni står inför förändringar i ägarbilden, eller tycker det är dags att ta verksamheten till nästa nivå kan vi på Investment AB Chiffonjén hjälpa till. Vi gör långsiktiga investeringar som minoritetsdelägare i både noterade och onoterade tillväxtföretag. Med vårt engagemang, aktiva delägarskap och kapital hjälper vi ert familjeföretag att skapa en stadig grund för ett företag som är redo att utvecklas och expanderas.


Ett lyckat och framgångsrikt generationsskifte

Att stå inför ett generationsskifte kan kännas både stort och mäktigt, särskilt om man ska ta över hela firman i både drivandet och ägandeskapet. Med en utomstående investerare till familjeföretag får ni in både ny kunskap och entreprenörskap till ert familjeföretag. Vi som minoritetsägare ser till att er familj får fortsätta vara en aktiv del i företaget och självklart även vara med på resan i företagets utveckling! Tillsammans hjälper vi varandra att titta framåt, se nya möjligheter och skapa en god tillväxt.


Vi erbjuder:

Kapital – Med vårt engagemang och kapital investerar vi för expansion, företagsförvärv och förändringar i ägarstrukturer. När det kommer till investeringar är entreprenören och företagsledningen av avgörande betydelse – vi har stor erfarenhet av generationsskiften och avknoppningar. Vi tror på ett fortsatt ägarengagemang i familjeföretag och vår ambition är att med en ägarandel på 10 – 40 % hjälpa företag med både engagemang och kapital. Vi investerar även gärna med andra investerare som delar vår investeringsfilosofi.

Nätverk och erfarenhet – Vi har ett stort aktieägarnätverk med många entreprenörer. Vi engagerar oss aktivt för att tillsammans med ledning och styrelse fortsätta utveckla det företag vi investerat i. Vi ser oss som en stor tillgång med kunskap som hjälper ert familjeföretag att fortsätta växa.

Aktivt ägande – Vi erbjuder ett aktivt ägande i form av professionellt styrelsearbete med ledamöter som har lång erfarenhet av att utveckla företag. Om operativa resurser behövs har vi även ett stort nätverk för att snabbt få fram rätt resurser.

Långsiktighet – Vi arbetar för trygghet för nyckelpersoner och medarbetare – genom ett långsiktigt ägande lägger vi tillsammans fokus på gemensamma mål och att skapa värdetillväxt. Vi fokuserar främst på företag med en etablerad marknadsposition med en ambition att växa.


Varför Chiffonjén?

Vi är ett investerarföretag som arbetar långsiktig genom att ingå som minoritetsdelägare i framgångsrika tillväxtföretag. Vi på Chiffonjén har lång erfarenhet av företagande, ett stort aktieägarnätverk och vår idé är att genom aktivt företagande växa tillsammans med de entreprenörer och företag vi investerat i. Vi startade redan 1990 och har sedan dess byggt ett starkt band mellan oss och våra aktieägare, som idag omfattare drygt ett 40-tal familjer. Genom att skapa intressanta möten och upplevelser med olika företag, personer och platser har vi inte bara stärkt vårt och ert nätverk – vi har det även väldigt roligt tillsammans!

Vi förvaltar även en långsiktig portfölj och arbetar för att återinvestera i verksamheten genom att med noterade aktier ha en bra direktavkastning för återinvestering.

Vill du veta mer?

Titta gärna på vår video ovan om hur ett Lyckat och framgångsrikt generationsskifte kan gå till!

Om ni vill veta mer om oss som arbetar på Chiffonjén AB gå gärna in här och följ länkarna till våra LinkedIns. Vi ser fram emot att höras!

KONTAKTA OSS
 

Kontakta oss
magnus.trast@chiffonjen.se
+46 705 188 065

Adress
Kivra: 556234-9034
106 31 Stockholm

-

© 2018 CHIFFONJÉN Investment AB. All Rights Reserved. Hemsida företag - Sitea.